Vierdaags oefenrondje

Nadat Mathieu definitief had besloten om mee te lopen en hij zijn uitrusting op peil had gebracht, planden we begin juni om samen een vierdaags oefenrondje van zo’n 100 km te lopen.

Dag 1: Baarlo – Heusden 29.1 km, 6 uur 15 minuten lbewolkt 22 °C
start

Klaar voor vertrek

Donderdag 4 juni 2015 was het prachtig wandelweer; af een toe een wolkje voor de zon maar droog en een aangename temperatuur van max 22 °C. We zijn om 08.30 uur vertrokken voor de bijna 30 km naar Heusden (Asten). In Panningen hebben we op een terras een kop koffie/cappucino genomen en in Beringe was een mevrouw zo vriendelijk om onze watervoorraad aan te vullen. Dat ging natuurlijk niet dan nadat we uitgebreid hadden verteld over onze onderneming om naar Santiago te gaan lopen. Ze beloofde ons te zullen volgen.

De GPS wilde ons op zo’n 3 km vóór het eindpunt over een koeienpad sturen dat door de boer was afgesloten met schrikdaad. De boer, hij stond er bij en keek er naar maar op onze vraag of we door konden lopen werd in houding negatief geantwoord. We verdenken hem er van dat hij het openbaar pad heeft genaast, maar doen er ook maar het zwijgen toe . Dan maar een kilometer omlopen. Om 14.45 uur komen we aan op een splinternieuwe camping, die op 3 mei voor het eerst open is gegaan. We hebben de camping bijna voor ons zelf want er staat alleen nog één andere kampeerder in een caravan.IMGP0084
 

Dag 2: Heusden – Leenderstrijp 27,3 km, 6 uur 30 minuten Totale afstand: 56,4 km zonnig 32 °C
IMGP0089

Bij Maarheeze; je kunt de St.Gertrudis-Kerk met zijn twee torens nog net zien aan de horizon

Voor Mathieu was het de eerste nacht in een tentje en slaapzak sinds 1963! Dat was wel even wennen en die eerste nacht heeft hij niet echt goed geslapen. En dan een eind wandelen bij een temperatuur van boven de 30 °C, dat valt niet mee. Om 06.00 uur stonden we op en om 07.15 uur zaten we aan het ontbijt, zodat we om 08.00 uur op pad konden gaan. Echt lekker wandelen was het niet: ik liep één op vijf (één liter water op elke 5 km) en achteraf bleek dat ik mijn zonnebrandcrème  was vergeten op te doen. Mijn bovenarmen zijn een beetje rood verkleurd.

IMGP0088

Rustpauze nèt vóór Maarheeze; tijd voor een kopje koffie

Op een schaduwrijk plekje bij een kapelletje langs de weg konden we halverwege even uitblazen onder het genot van een kopje koffie. Even verderop, door de bossen richting Maarheeze, stonden we op het zandpad oog in oog met een ree. Voorzichtig haalde ik de camera uit mijn broekzak, maar voordat ik een foto kon nemen sprong de ree het bos weer in. Jammer.

Na boodschappen in Maarheeze en een lekker ijsje op een terras bij een frituur vervolgden we onze tocht voor de laatste 8 km. We waren blij toen we op de mini-camping De Zandberg in Leenderstrijp aankwamen. Lekker even onder de douche na een in zekere zin toch wel afmattende dag in de hitte.

IMG_0312

Onze uitstalling op De Zandberg in Leenderstrijp

De weersverwachting gaf een flinke onweersbui te zien en dat hebben we gemerkt. Vanaf kwart voor negen ’s avonds tot een uur of elf bleef het donderen en bliksemen en viel het water met bakken uit de hemel. Mijn (oude) tentje heeft het binnen niet droog kunnen houden: dat wordt dus een nieuw exemplaar. Gelukkig kom ik er nu achter en niet op het moment dat we in de “middle of nowhere” zitten.

Dag 3: Leenderstrijp – Ospel 26.0 km, 6 uur Totale afstand: 82,4 km lbewolkt 23 °C

Mathieu is inmiddels aardig gewend aan het slapen in een tentje: vannacht heeft hij 6 uur lang aan één stuk ongestoord liggen knorren; zijn zorgen over het slapen in een tentje zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Het opstaan om 6 uur ’s morgens vroeg begint ook routine te worden en om 08.00 uur konden we vertrekken.
JacobsschelpIn Maarheeze stopten we voor onze 1e koffiepauze van vandaag en net toen we klaar waren met het koffie zetten kwam er een buurtbewoner aangelopen die ons Santiago-vlaggetje had opgemerkt. Ook hij was een paar jaar geleden van plan om op de fiets naar Santiago te gaan, maar hij moest dat voornemen afbreken toen zijn dochter plotseling ernstig ziek werd. Het is er helemaal niet meer van gekomen. Hij vroeg of we al in het bezit waren van een Jacobsschelp en toen Mathieu zei dat hij die nog moest aanschaffen bood onze buurtbewoner spontaan zijn Jacobsschelp aan. Hij snelde naar huis om hem te gaan halen en gaf hem aan Mathieu: “Komt deze schelp toch nog in Santiago”, zei hij. Mathieu beloofde hem om een kaartje te sturen op de eindbestemming en de noodzakelijke gegevens werden uitgewisseld.
Om 14.00 uur liepen we de mini-camping De Kokmeeuw in Ospel op en konden we ons kwartier maken. Omdat we gisteren-avond geen mogelijkheid hadden om onze was te drogen hebben we hier onze waslijn gespannen.
008

Dag 4: Ospel – Baarlo 27.4 km, 6 uur 30 minuten; Totaal 109,8 km lbewolkt 23 °C
IMGP0086

Een straatnaam in de buurt van Meijel

Vandaag is het de laatste gezamenlijke trainingsdag voor dat het echte werk begint op 23 juli a.s. In een aangename temperatuur zijn we rustig terug naar huis gelopen en hebben we de afgelopen dagen onder het genot van een koel pilsje geëvalueerd.
We kunnen afsluiten met een voor Mathieu passende Venlose uitdrukking: “Loat goan dae wage!” (“Vooruit met de geit” zouden wij zeggen.)

Dit bericht werd geplaatst in Voorbereiding. Bookmark de permalink .

4 reacties op Vierdaags oefenrondje

 1. Els Kuijpers zegt:

  het ziet er allemaal gezellig uit, geniet van de reis.

  Like

 2. Camille zegt:

  Leuk om te lezen. Nog een aantal dagen en dan mogen jullie voor de echt op pad. Alvast heel veel plezier samen en we zullen jullie volgen.

  Like

 3. Willem de Wit zegt:

  Goed bezig heren 🙂

  Like

 4. Janny zegt:

  Fijn dat het jullie goed bevallen is samen. Dat gaat helemaal goed komen! En voor de achterblijvers fijn dat we jullie belevenissen kunnen volgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s