Dag 4: Amaaj!

26 juli 2015
Neeroeteren – Zutendaal
26,2 km, 6 uur
totaal: 104,8 km
23 °C lbewolkt

Vanmorgen was het gelukkig droog toen we opstonden,zodat we zonder al te veel rompslomp onze Wheelie konden inpakken. We hoefden ons niet te haasten van de enige winkel die op de route op zondag open was, was de Delhaize in Neeroeteren; die ging om 08.00 uur open en dus deden we daar om die tijd onze inkopen voor vandaag. Normaal waren we dan al een uur onderweg.image

Het was vandaag vooral klimmen en dalen; alvast een voorproefje van de Ardennen, waarover bijna alle Santiago-gangers zeggen dat die erger zijn dan de de heuvels van het Centraal Massief in Frankrijk. Het was druk op de weg met vooral wielrenners; we hebben dus veel kilometers in ganzenpas moeten lopen. Twee momenten zullen ons altijd bij blijven. De eerste was een fietser met een fietskar waarin zijn zoontje zat. Hij remde af om vervolgens kilometers meters gelijk op te fietsen. Hij vroeg honderd-uit: wat is dat voor kar, waar kan ik die kopen etc.

De tweede ontmoeting, met een wat ouder echtpaar, sloeg echter alles. Wij troffen hen in Wiemersmeer, waar een wandeltocht aan de gang was. Hun eerste reactie was er een van “Oh, jullie lopen ook? Nou, daar op de hoek hebben gratis koffie voor wandelaars”. Vervolgens zien ze dat we toch wel een beetje uit de toon vallen vergeleken met de deelnemers aan de wandeltocht en vraagt ze waar wij heen gaan. “Amaaj, maar dat is een eind. Wij zijn er ook geweest, ja met “den Touring”. Mooi, heel mooi” En ondertussen hoofdschuddend hoe iemand het in zijn hoofd haalt om helemaal van hier uit naar Santiago te lopen.

Bij een brasserie, 3 km voor het eindpunt van de etappe van vandaag, hebben we even rust genomen: Mathieu had last van “hete voeten” en die moesten dus even rusten. We genieten enorm van alle reacties, zowel op de site als per mail en sms. Het geeft je een gevoel dat je toch niet helemaal weg bent.

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dag 4: Amaaj!

 1. susan zegt:

  Mooi om jullie trip op deze manier te volgen, je maakt zo wel het een ander mee onderweg…
  Heel veel succes verder en hopelijk koelere voeten voor Mathieu.
  Geniet van alles! Groetjes Susan en Hans

  Like

 2. Bob van Schubert zegt:

  Hallo heren, leuk om jullie op deze tocht via deze site te volgen. Goed om te lezen dat jullie nog geen problemen hebben gehad. Ik ben toch wel benieuwd naar jullie ervaringen met de Wheelie in de Ardennen. Ik heb zelf ook zo’n kar, maar weet nog niet of ik er in 2017 mee naar Santiago ga lopen. Voor nu wens ik jullie een mooie tocht toe en zal jullie verder op de tocht volgen. Buen Camino

  Like

 3. Ron Clevers zegt:

  Gelukkig gaat het nog steeds goed met jullie en is het ook lachen onderweg!!
  Veel succes in de Ardennen.

  Groetjes,
  Ron

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s