Dag 8: Bon Courage!

31 juli 2015
Faulx-les-Tombes- Bouvignes (Dinant)
27,5 km, 8 uur
totaal: 219,3 km
21 °C lbewolkt

Zes uur ’s morgens; mijn wekker loopt af. Ik besluit om hem nog maar eens kop in te drukken omdat het nog maar 5 gr. buiten is. Te koud om te staan. Na een kwartiertje is het dan toch echt zo ver. We kruipen de warme slaapzak uit en breken op. Na een uurtje zitten we aan het ontbijt met voor het eerst deze tocht een warm eitje op brood. Als we op pad gaan hangt er nog een mist over het landschap; het geeft een sprookjesachtige sfeer.

image

Optrekkende mist met een kasteel op de heuvel

Na 4 kilometer begint de klim naar boven; we moeten vandaag zo’n 120 m stijgen en dat gebeurt tussen kilometer 4 en 5,5. We kunnen even wat wennen maar dan begint het serieuze werk. Tijdens de klim worden we aangesproken door een boer die in zijn bos aan het kappen is. “Jullie moeten wel aardig trekken , he”. “Ach”, zeggen wij, “het valt nog wel mee en het is een goede oefening”. Als hij hoort waar de reis naar toe gaat en hoeveel kilometer dat is, roept hij spontaan uit: ” Chapeau et bon courage”.

imageDe tocht verloopt verder vlekkeloos; we hebben geen pijntjes of ander ongemak en komen door prachtige landschappen en gebouwen.

imageUiteindelijk bereiken we, na een forse afdeling, weer de Maas en doen we onze boodschappen in Yvoir. Vervolgens gaan we over het jaagpad van de Maas naar Bouvignes, waar onze camping voor vannacht ligt. Ergens halverwege komen we langs een drietal jongelui uit Leuven die in de Maas aan het vissen zijn. Wel zes hengels hebben ze uitstaan, allemaal met electronische verklikkers en op de kant staan een tweetal grote tenten. Zelf zijn ze kippepootjes aan het bakken en zij spreken ons aan. Onder geen beding mogen verder lopen; we moeten eerst van hun uiterste gastvrijheid gebruik maken en we gelasten dus een pauze in om heerlijk te smikkelen van de kippepootjes en ze hebben er ook een koud pilsje bij. Voortreffelijk. Een pelgrimsregel is dat als je iets aangeboden wordt mag je dat in geen geval afslaan. Ter compensatie hebben ze ons gevraagd om, nu wij nog een 80 km lang de Maas stroomopwaarts lopen om de goede visplekken op ons blog op te nemen. Die belofte maken we.

image

Onze gastvrije vissers uit Leuven

Met enige vertraging bereiken we na 8 uren wandelen onze bestemming en slaan ons bivak op. Morgen langs de Abdij van Leffe (stempel) en dan Frankrijk in.image

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dag 8: Bon Courage!

  1. Janny zegt:

    Jullie genieten er echt van zo te lezen, en wat leuk zijn die ontmoeten in een tijd waarin het toch vaak ieder voor zich is. Overigens is jullie overnachtingsplek ook niet verkeerd. Een beetje jaloers ben ik wel 😉 Veel succes in La Douce France de komende tijd. Bon Voyage! XXX

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s