Dag 13:First Encounter

10 augustus 2015
Bourg-Fidele – Signy-l’Abbaye
30,8 km, 7 uur 25 minuten
totaal: 333,6 km
24°C zonnig

Gisteravond kwamen we op het terras van de camping ene Jan uit Doesburg tegen die ook naar Santiago liep. Hij weliswaar in gedeelten van huis uit, omdat hij onvoldoende tijd kon vrijmaken om het in 1 keer te doen. We hebben nog gezellig met elkaar aan tafel gezeten en konden nuttige tips uitwisselen. Jan succes met het vervolg.

Vanmorgen zijn we op tijd vertrokken en de eerste anderhalf uur ging het over mooie Departementale wegen. Om 9 uur hebben we voor de kerk in Rimogne ontbeten.

imageAl snel daarna volgden we de gr 654, het Lange Afstands Wandelpad van Rocroy naar Zuid-Frankrijk. Het kenmerk van die GR-paden is dat ze door prachtige natuur lopen en echte wandelpaden zijn (lees bospaden). Wel veel minder geschikt voor onze Wheelie’s en dat bleek ook wel.

imageAan het begin waren het nog normale bospaden zoals we die in Nederland ook kennen, maar gaandeweg veranderde het pad in een karrenspoor waarvan de voren steeds dieper en dieper werden. Op een gegeven moment waren die dieper dan de wielen van onze Wheelie. Tot overmaat van ramp veranderde de ondergrond ook nog in een sappige kleilaag en moesten we heuvel op. Dat was glijden en glibberen met als gevolg …… Een struikelpartij van Mathieu. Hij kon de Wheelie niet met op het goede spoor houden, die zakte in de zompige kleilaag en trok Mathieu om. Gelukkig geen persoonlijk letsel, maar wel een smerige Wheelie. Ik heb er maar geen foto van gemaakt, de gebeurtenis zelf was al onprettig genoeg.

imageVoor ons was dit een ervaring met de GR654 die we niet meer willen meemaken. De komende dagen, wanneer er nog een aantal stukken van dat lange-afstands-wandelpad op het programma staat, wijken we daar vanaf en lopen we een alternatieve, maar helaas langere, route.

imageWe hebben het daarna echt heel kalmpjes aan gedaan want pas om 5 uur meldden we ons op de camping, na 30,8 km. In de supermarkt voor de camping kwamen we een Nederlandse meid en een Australische jongen tegen, beiden mid-twintigers, die ook naar Santiago lopen. Zij waren in Nijmegen gestart. Voor ons de komende dagen een aangepast programma, omdat we geen GR-routes meer willen lopen voorlopig.

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dag 13:First Encounter

 1. Fam. Ottenheym zegt:

  Hallo heren, eerst de hiel van Roland, daarna een valpartij. Nu maar hopen dat de komende dagen wat vlekkelozer verlopen. Zet hem op heren. Gr. Camille

  Like

 2. ardi zegt:

  Hoi Roland en Mathieu,
  Dat jullie toch nog zo veel km. gelopen hebben!! Heb je dan helemaal geen last meer van je hielen,
  Roland?’
  Tiny en Ardi

  Like

 3. Janny zegt:

  Zoals ik eerder al zei: pelgrimeren blijft afzien, maar knap dat jullie toch meer dan 30 km hebben door gebikkeld. Enne Mathieu…een modderbad geeft verjonging zeggen ze. 😉 XXX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s