Dag 17: Kathedraal der Engelen

14augustus 2015
Bazancourt – Reims
20,1 km, 4 uur 15 minuten
totaal: 406,3 km
24 °C lbewolkt

Na een nacht met enkele buien zag het er vanochtend dreigend uit, maar gelukkig hebben we geen regen van enige betekenis gehad. In de loop van de middag klaarde het helemaal op en ging de zon weer volop schijnen. Vandaag liepen we over een oude Romeinse Heirbaan; kaarsrecht en zonder noemenswaardige hindernissen. Eentje zou je kunnen opnoemen: al op 15 km voor Reims kun je de contouren van de kathedraal ontwaren en dan moet je nog ruim 3 uur. De torens van de kathedraal komen maar niet dichterbij!

imageEven voor twaalven kwamen we bij de kathedraal en hebben we onze stempel gehaald; de dames die ons verder aan een onderdak zouden kunnen helpen zouden echter niet eerder aanwezig zijn dan vanaf 2 uur die middag, dus moesten we ons noodgedwongen op een terras nestelen voor de kathedraal.

imageNatuurlijk hebben we ook een kaarsje opgestoken voor ons thuisfront in de kerk. In de kathedraal werden we aangesproken door Hay en Jacqueline Engels, hij geboortig uit Merselo (wat is de wereld klein), en nu wonende in Horst-America; hij had al dagen last van een lage rugpijn, c.q. pijn in zijn heup en hij wilde wel eens voelen hoe het was om met een Wheelie te lopen. Hij heeft hem even getest en het beviel hem erg goed. Hij weet nu dat er in ieder geval ook een alternatief is voor de rugzak om naar Santiago te lopen. Buiten de kathedraal vroegen we aan een vrouw of ze een foto van ons wilde maken. Natuurlijk deed ze dat met plezier en ze vond onze uitrusting zo bijzonder dat de nodige gegevens werden uitgewisseld.

imageAangekomen in de jeugdherberg, onze slaapplaats voor vannacht, stond Laura, die we in Chateau-Porcien hebben ontmoet, ook aan de balie om zich in te schrijven. We hebben haar deelgenoot gemaakt van onze wederwaardigheden in Bazancourt. Niet dat het haar schuld was, dat ze er met de sleutel vandoor is gegaan; de gemeenteambtenaar had haar er op moeten wijzen dat zij de enige sleutel in haar bezit had. Ach, ze kon er ook niets aan doen.

imageNa de douche en de kleine was zijn we samen met Hay en Jacqueline een hapje gaan eten en hebben we gezellig het begin van de avond al keuvelend in geluid. Morgen naar Epernay.

image

Hay, Jacqueline, Mathieu en Roland

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 17: Kathedraal der Engelen

 1. Ton Tonnie Broeren zegt:

  Hallo Roland
  Zo te zien en te horen maken jullie veel mee en leren jullie veel mensen kennen
  Wij wensen jullie heel veel wandel plezier en we kijken iedere keer weer uit naar een nieuw
  verhaal van jou
  Groetjes van uit Overloon Ton Tonnnie

  Like

 2. ardi zegt:

  Hallo Roland,
  die kaarsrechte weg ziet er wel erg eenzaam uit, misschien toch fijn dat je dan wel gezelschap hebt. Ik zie Roland, dat je baard aan het groeien is, laat je die staan tijdens de reis? Zou wel leuk
  zijn om te zien hoe lang hij dan wordt en je gaat er dan vast als een echte pelgrim uitzien, idee??!!!
  Veel succes en tot de volgende keer.
  groeten Tiny en Ardi.

  Like

 3. Janny zegt:

  Dat leest als een leuke dag met een gezellige afsluiting in de mooie stad Reims. (ik mis wel het grote standbeeld van Jeanne d’ Arc bij de kathedraal, maar misschien is ze net als de kerk ook in de revisie 😉 Bedankt voor het kaarsje in de kerk. Liefs XXX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s