Dag 19: Voie de la Liberte

16 augustus 2015
Epernay – Baye
31,6km, 8 uur
totaal: 467,7 km
21 °C lbewolkt

imageToen we vanmorgen opstonden was het gelukkig droog na een hele dag en een nacht regen. Juist vanwege die regen hebben we besloten om vandaag van de oorspronkelijke route af te wijken; die ging over wat nu naar alle waarschijnlijkheid modderige paadjes zijn geworden. Neen, wij kozen voor een strakke macadam-weg, de D951, die ook bekend staat als de Voie de la Liberte. Het Amerikaanse legerkorps volgde deze weg bij de bevrijding van dit deel van Frankrijk aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.

image

Zodra je Epernay en haar aanliggende dorpjes uit bent en een flinke klim naar boven hebt gemaakt, verlaat je ook het wijnbouwgebied van de Champagne weer en kom je terug in het al dagen daarvoor vertrouwde landschap van korenvelden, bietenvelden en weer korenvelden. Maar juist door die strakke asfaltweg met maar hele kleine klimmetjes, zat het tempo er goed in.

Jammer is alleen dat je onderweg langs zo’n departementale weg geen aanspraak krijgt en er dus ook geen leuke ontmoetingen zijn. Uiteindelijk kwamen we in Baye aan waar we bij de Foyer de Charite, een christelijke gemeenschap waarvan de mensen leven zoals de vroeg-christelijken in de eerste eeuwen, stopten om onze watervoorraad aan te vullen. We werden vriendelijk geholpen: eentje ging water halen, een ander vroeg of we een stempel in onze credential wilde en weer een ander bod ons koffie met chocolade aan en vroeg of we al gelunched hadden. Dat laatste was het geval, anders hadden we die ook nog gekregen.image

We zijn daarna nog een stukje doorgelopen, het dorp uit en hebben ons tentje vervolgens aan de rand van een bos en een maïsveld neergezet. Omdat er op de route geen enkele winkel open was, spreken we vanavond voor het eerst onze noodrantsoenen aan. Het wordt Schinken-Rahm Spatzle (mijn Ipad krijgt geen umlaut op de A). Morgen een zeer korte etappe naar Sezanne, zo’n 14 km, maar dat komt goed uit: hebben we tijd genoeg om de was te doen.

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

2 reacties op Dag 19: Voie de la Liberte

 1. Maria Selten zegt:

  Hopelijk toch goed gegeten van het noodrantsoen! Het blijft leuk om jullie reis mee te volgen.
  we hopen dat het droog blijft, je mag de regen voor deze keer naar ons toe sturen! Weer veel succes met het vervolg van de reis.

  Groetjes, Maria en Herman

  Like

 2. Janny zegt:

  De regenbui die jullie vannacht hebben gehad heeft vandaag ons land aangedaan. Letterlijk de hele dag (en nog steeds) regent het al, maar ik ben blij dat het bij jullie nu droog is. Liefs XXX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s