Dag 22: Vous êtes d’ou?

19 augustus 2015
Mery sur Seine – Troyes
33,6 km, 7 uur 45 minuten
totaal: 561,7 km
26 °C lbewolkt

imageHet Canal de la Haute Seine is in de 18e eeuw ontworpen maar pas in 1846 konden de eerste schepen er door varen. Het kanaal is inmiddels niet meer voor de scheepvaart in gebruik, zelfs niet voor de pleziervaart. Langs het kanaal hebben ze de Voie verte aangelegd: een fiets- en wandelpad van 74 km lengte. Vandaag gaan wij daar een dikke 30 van wegtrappen. Het nadeel van een weg langs een kanaal is echter wel dat het landschap tamelijk eentonig is. Het stijgingspercentage is natuurlijk ook heel weinig; we kwamen in totaal 10 sluizen tegen die telkens een hoogteverschil van 2 meter overbrugden. Daarmee komt de totale stijging op 20 meter over 30 km!

image

imageAan de andere kant, je komt veel gelijkgezinden tegen en je hebt geen last van het gemotoriseerd verkeer. Hoe vaak we vandaag wel niet zijn aangesproken met “Waar komt u vandaan?” en “Waar gaat u naar toe?” welk gesprek steevast uitmondde in “Bon courage!”

image

De Seine, voordat het de brede rivier is

Op de camping in Troyes kwamen we de Australische jongen met de Nederlandse meid weer tegen, het stel dat we in Signy-l’Abbaye ook al hadden ontmoet. Ze hebben drie verplichte rustdagen omdat hij pijn aan zijn scheenbeen had; een euvel dat vaker voorkomt als je te snel en te veel wilt lopen. Zij had last van haar voeten en ik heb haar mijn restje tube Gehwol mee gegeven; zelf heb ik nog een hele volle tube bij me. Zij trekken morgen verder naar Eaux-Puisseaux, en dat is ook onze etappe, maar dan voor overmorgen. Wij nemen nu een rustdag op.

image

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dag 22: Vous êtes d’ou?

 1. Jan Bosje zegt:

  We genieten van jullie verhalen en de foto’s. Blijkbaar gaat het met de onderste ledematen weer goed. Veel respect voor jullie uithoudingsvermogen. Maar toch wat een ervaring..

  Like

 2. Janny zegt:

  Veel plezier met het bezichtigen vandaag van Troyes.
  XXX

  Like

 3. Egidius en Doryn zegt:

  Hallo Roland, we zijn jullie sinds een paar dagen aan het volgen. Geweldig wat een ervaring en wat hebben jullie er al een eind gelopen. We genieten van alle stukjes die je schrijft en natuurlijk van de foto’s. Heel veel wandelplezier nog samen met Matthieu groet van Egidius en Doryn

  Like

 4. Richard zegt:

  Zie elke dag weer mooie foto’s voorbij komen, geniet dus maar even rustig een dagje van de omgeving!

  Gr. Richard & Zinnia

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s