Dag 29: Via Lemovicensis

27 augustus 2015
Vezelay – Breves
14,8 km, 3 uur 25 minuten
totaal: 721,6 km
31 °C zonnig
image

Vezelay, gezien vanuit de camping

We hebben gisteravond nog lang en gezellig met onze pelgrima uit Maarssen belevenissen uitgewisseld. Het is leuk om van andere pelgrims te horen hoe zij de tocht tot nu toe hebben beleefd en zij vond dat ook van ons. We gingen pas om 21.30 uur slapen en dat is ruim een uur later dan normaal. Desalniettemin vanmorgen toch weer vroeg monter en fris op, want om 08.15 uur waren we klaar om te vertrekken. We wisten dat het een tochtje zou worden over hobbelige bospaden, maar die waren deze keer alleen te vermijden door 15 km om te lopen. Op een etappe van zelf maar 15 km is dat wel een beetje veel. Dus, vol goed moed vertrokken we heuvel op.

imageHet moet gezegd worden: de eerste kilometers vielen wonderbaarlijk mee. Prachtige paden, breed, deels verhard en we schoten goed op. Maar, het verhaal moet inmiddels bekend klinken, allengs werd het pad hoe langer hoe slechter en in totaal hebben we minstens 25% van de route al ploeterend, hijgend en puffend voort getrokken. Letterlijk met vallen en opstaan hebben we de eerste 10 km volbracht en gepauzeerd in la Maison Dieu (wat een naam voor een plaatsje). Daarna ging de tocht verder voor de laatste 5 km over betrekkelijk goed begaanbare tertiaire en secundaire wegen.

image

Hier hebben we de ellende al achter ons en lopen we over prachtige paadjes naar onze eindbestemming

image

Zicht op Breves

We konden dan ook al iets na twaalven ons tentje opzetten. We hebben niet overwogen om door te lopen naar de halteplaats van morgen, zo’n 24 km verder. Dat zou vandaag dan een etappe van 40 km hebben opgeleverd met een strakblauwe hemel en meer dan 30 gr. Op de camping zelf heerst een serene rust: van de 66 plaatsen en 4 chalets zijn er 5 bezet: 1 Fransman, 1 Engelsman, 1 Duits echtpaar en tenslotte, naast onszelf, nog een Nederlands stel. Voorwaar, deze camping municipal is geen vetpot!

image

Onze plek in Breves

image

Deze foto kregen we van Jasper per mail toegezonden, die hij had gemaakt in Karinthië.

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

6 reacties op Dag 29: Via Lemovicensis

 1. Camille zegt:

  Jasper en Wieteke hebben voor opa en natuurlijk ook voor Roland 150mtr geklommen om bij het 800 jaar oude kerkje St. Katharina te komen op de Kathreinkogel. De Kathreinkogel is een 772mtr hoge berg in Karinthie die al sinds 3000 jaar door mensen beklommen en bewoond wordt. Hierdoor wordt deze locatie als een hele bijzondere plek gezien. Bij het kerkje stond een wensboom waar Jasper zijn wens tussen heeft gehangen. Heren nog heel veel succes heet vervolg van jullie tocht en geniet er vooral van.

  Gr. Camille en fam.

  Like

 2. Maria Selten zegt:

  Hallo heren,

  Het blijft leuk om jullie reisverhaal te lezen! Wat een afstanden maken jullie op sommige dagen en dan soms nog als extraatje de hindernisbaan erbij. Ik bekijk het telkens met bewondering. Het viel me wel op bij de foto voor de kathedraal van Vezelay dat het aan jullie kuiten wel te zien is dat die hard moeten werken. Hoe zullen ze er aan het einde van de tocht uitzien?
  Veel succes met het vervolg van jullie reis.

  Groetjes van Herman en Maria

  Like

 3. Jantje zegt:

  Elke dag kijk ik uit naar een bericht van jou/jullie. (Wie had dat ooit gedacht?!)
  Het leest als een avontuurlijk boek. Alleen jammer dat je niet verder kunt lezen.
  Dus moet ik geduld hebben …..
  Een dikke knuffel van mij

  Like

 4. Siets en Gijs zegt:

  Hey wandelaars,

  Misschien hadden jullie in dat goddelijke plaatsje ook meteen om ‘La main de Dieu’ moeten vragen zodat de paden wat begaanbaarder worden vanaf nu af aan. Maar ik geloof dat niets jullie nog kan deren als ik het zo lees. Hier gaan de laatste vakantiedagen in en dan is het gewoon weer back on another track 😉

  Relax ze en succes met de wasjes!

  Groetjes van ons

  Like

 5. Janny zegt:

  Wat een lief berichtje van Jasper 🙂 Nu zullen jullie toch echt die eindstreep moeten halen. (en zonder pindakaas Mathieu 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s