Dag 34: Lieflijke Cher

1 september 2015
Baugy – Bourges
31,6 km, 7 uur 15 minuten
totaal: 854,8 km
24 °C lregen
image

De Refugio gisterenavond

Gisterenavond was het in de refuge toen we gingen slapen nog kort tegen de dertig graden, zodat we niet onder een laken of dekbed gingen liggen. Vannacht daarentegen heeft het flink geregend en koelde het daardoor ook enorm af. Om half vijf werd ik wakker van de kou en voelde een ik een koude luchtstroom over mijn rug, die inmiddels tot gevolg had dat ik kou op mijn rugspier had ontwikkeld. Vanmorgen bij het opstaan was die nog niet weg en toen we, nog steeds in de regen die wel iets in sterkte had afgenomen – het druppelde nog, maar genoeg om echt nat te worden – voor achten onderweg gingen, was de pijn er nog steeds.

image

Lieflijke Cher in de regen met Mathieu centraal

Hoewel het landschap echt uitnodigend is om doorheen te lopen, we lopen door het departement Cher, genoemd naar de gelijknamige rivier waaraan vele Franse Koningen voor hun maîtresses prachtige onderkomens hebben gebouwd, ging het bij mij met de kilometer slechter. De pijn in de rug werd we hoe langer hoe sterker en de nattigheid droeg daar natuurlijk ook zijn steentje aan bij. Toen we halverwege waren heb ik in woverleg met Mathieu besloten om de rest maar eens – bij wijze van hoge uitzondering – met de trein te doen. Mathieu had liever de etappe uit gelopen, maar voor mij was dat geen optie. Waar andere pelgrims, met een rugzak, nog wel eens een lift krijgen aangeboden, is dat voor ons, met een toch tamelijk grote Wheelie als bijwagen, nagenoeg uitgesloten.

image

De kathedraal van Bourges

image

Een kaarsje aangestoken bij de Moeder Gods

image

image

De zijvleugel is bijkans nog mooier dan het front.


Uiteindelijk kwamen we om half drie bij de kathedraal in Bourges aan, hebben we onze stempel gehaald, een kaarsje bij Maria opgestoken en zijn we op een terras, tegenover de kathedraal in de zon gaan zitten, die inmiddels volop scheen. Op dat terras stonden we volop in de belangstelling. Een Nederlands paar was zeer benieuwd hoe wij dat deden, zo ver van huis met een Wheelie.Ach, al die belangstelling is leuk en ook de aandacht die wildvreemde mensen je soms schenken.

imageEind van de middag hadden we onze tent opgezet en konden we ons opmaken voor de volgende etappe: naar Charost, in een pelgrimsherberg.

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

5 reacties op Dag 34: Lieflijke Cher

 1. Wim en Marian zegt:

  Sterkte Roland

  Like

 2. Sietske zegt:

  Heeeey pap,

  Even snel tussen de lessen door.. Vroeger mocht je al nooit op de tocht ‘staan’ dus dat gaat al helemaal op voor ‘liggen’ he 😉 Nee geintje, hoop dat het vandaag al weer over is en dat je rennend de paden afgaat. En een keer een trein, ach, geen hond die het je kwalijk neemt (en wij ook niet).

  SUCCES!

  Like

 3. Janny zegt:

  Hoef je een keer niet in je tent, vat je kou. Hopelijk kunnen jullie morgen de tocht hervatten. (Hebben die kaarsjes van mij in de Maria kapel gisteren ook niet echt geholpen 😉 En och, die paar kilometer in de trein op de 2500, kniesoor die zich daar druk om maakt. Gezondheid is belangrijker. Succes mannen! XXX

  Like

 4. Tonnie zegt:

  Goh Roland het zit je niet allemaal mee he?
  Ik hoop dat je snel geen last meer hebt van je rug en heel veel succes verder !
  Gr. uit Wanroij

  Like

 5. Jantje zegt:

  Veel sterkte met je rug en dat je spoedig met een rechte rug verder kunt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s