Dag 38: Terug op de Camino

5 september 2015
Mers sur Indre – Gargilesse
35,8 km, 8 uur 20 minuten
totaal: 972,6 km
21 °C zonnig

Op de camping van vannacht, een gemeentelijke, zou nog iemand hebben moeten komen om ons in te schrijven, maar dat is niet gebeurd. Ook vanmorgen hebben we niemand kunnen ontdekken, dus hebben we – noodgedwongen – ons verblijf onbetaald moeten laten. Nou treuren we daar niet echt om! Inmiddels hebben we ons ritme aardig gevonden: opbreken duurt minder dan een uur, vervolgens zorgen we dat we ons ontbijt bij de bakker hebben gehaald (3 pain au chocolat) en gaan we op weg. We lopen eerst 10 km om vervolgens te ontbijten en koffie te drinken; als er een uitspanning is doen we dat op een terras, anders “in het wild” door zelf koffie te maken. Vervolgens weer een ruk van 10 km om dan te lunchen en tenslotte de laatste kilometers van die dag. Zo dus ook vandaag

imageDe eerste rust in Neuvy St. Sépulchre op een terras voor de kerk, na 10 km en bijna 2 uur lopen. Daar kwamen we weer op de Via Lemoviciensis, die we na gisteren hadden verlaten omdat er geen camping op die route lag tussen Ste. Fauste en Gargilesse. imageVervolgens door naar Cluis, waar een oud kasteel annex fort staat en waar we boodschappen moesten doen, die we dus vervolgens nog 18 km mee moesten slepen. We hebben het dus heel karig gehouden, want al dat gewicht breekt je op den duur toch op. In Cluis was er een vriendelijke mevrouw die ons de weg wees met de opmerking “eerst flink dalen om dan weer even flink te stijgen” Bonne route!

imageEn ja hoor, dat kwam uit! Maar ook daar beginnen we inmiddels aan te wennen. Eenmaal door het dal en weer boven bleef de weg redelijk vlak zodat we goed opschoten. In Foy, zo’n 15 km voor het einde van deze etappe kregen we gezelschap van een Golden Retreiver; hij heeft ons niet meer uit het oog verloren tot op de camping in Gargilesse, waar hij nog een uurtje heeft rondgelopen. Daarna heb ik hem – gelukkig – niet meer gezien. Het laatste stuk naar de camping was steil naar beneden; de camping ligt aan de Creuze, en rivieren stromen gewoonlijk in dalen. Morgen zullen we dus moeten beginnen aan een steile klim naar boven!

image

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dag 38: Terug op de Camino

 1. Siets en Gijs zegt:

  Buenas dias heren,

  Pap, het blijkt uit alles dat ik toch wel erg op jou lijk tijdens het reizen (of jij op mij dat kan ook). Want tijdens onze ‘big trip’ hadden ook wij op de meest gekke momenten honden die ons uren volgden of de wacht hielden.

  Wij klussen hier in huis gewoon door en 1 voordeel: je hoeft ons straks niet meer met boor, hamer en zaag te helpen want we kunnen intussen alles zelf 😉

  Succes vandaag weer, Frankrijk is inmiddels ‘doormidden’ zag ik!!!

  Like

 2. Janny zegt:

  Fijn om te lezen dat het weer soepel verloopt allemaal en jullie hebben ideaal wandelweer. Succes morgen! XXX

  Like

 3. Maria zegt:

  Roland,
  Het lijkt me niet jullie schuld dat je de camping niet kon betalen! Toch? Jullie blijven in een vlot tempo doorgaan zeg. En de verhalen en zeker ook de foto’s blijven de moeite waard.
  Geniet ervan en veel succes met het vervolg.
  Groetjes, Maria

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s