De tocht moet nog beginnen……

Er zijn nog geen reisverhalen; de tocht moet nog beginnen.
De start is naar verwachting in 2015!
Maar,…….

Er wordt wel getraind; zo is het de bedoeling om in de herfstvakantie 2014 een deel van het Pieterpad te lopen. De tocht voert van 1 oktober tot en met 5 oktober van Venray naar Maastricht in 5 etappes, de eerste serieuze test voor Willy (m’n Wheelie) en mijzelf. Ook de apparatuur wordt getest om reisverhalen te plaatsen en de eerste bevindingen zal ik dus  op deze site delen. In totaliteit gaat het dan om zo’n dikke 150 km; dat lijkt weinig maar volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek legt de Nederlander per jaar gemiddeld 480 km per jaar te voet af en dan is 150 km bijna éénderde van de jaarproductie!! Je zou het ook kunnen omdraaien: Tsjonge, tsjonge, wat loop jij – de gemiddelde Nederlander – weinig; je zult wel veel op je ko… zitten (in de auto, op de fiets of – nog erger – op de bank)!

Etappe 1: Venray – Lottum: 25 km, Camping de Rozenhorst, Lottum (C-1000 in Wanssum of buurtsuper in Lottum))
Etappe 2: Lottum – Swalmen 34 km, Boerderijcamping Aan de Grens, Bosstraat, Swalmen (Euromarkt, Swalmen); alternatief: Camping Natuurplezier, Reuver, aan de route na 27,5 km.*
Etappe 3: Swalmen – Echt, 31 km (mogelijk 37,5 km; zie etappe 2), IJsboerderij Camping Pepinushof, Dominicusweg, Echt (Plus, St. Odilienberg)
Etappe 4: Echt- Schimmert, 31 km, Camping Mareveld, Schimmert (Plus, Spaubeek)
Etappe 5: Schimmert – St. Pieter (23 km) en dan terug naar NS-Station Maastricht totaal 27 km.

* Dan wordt de volgende dag de route 6,5 km langer (wordt dan 37,5 km) en supermarkt op etappe 2 is dan mogelijk AH Leutherweg in Venlo (vlakbij de Vierpaardjes) op 12 km van de eindbestemming.

Dit bericht werd geplaatst in Voorbereiding. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie