Dag 24: Dapper voort

22 augustus 201
Foret Chenu – Flogny la Chappelle
29,0 km, 8 uur
totaal: 628,5 km
31 °C zonnig

imageWat we gisteren niet wisten is dat, als we de route 500 meter verder hadden afgelopen, waren we bij een jagershut uitgekomen die we hadden kunnen gebruiken als overnachtingsplek. Niet getreurd, we hebben beiden goed geslapen (en donker dat het was!) en nog voor achten hadden we onze stoute schoenen aangetrokken om verder te gaan. Gelukkig ging het hoofdzakelijk heuvel af; dat was ook wel nodig, ontbeten hadden we nog niet bij gebrek aan brood. Mijn telefoon (lebara dank voor het data-kaartje) gaf aan dat er nog een actieve bakker zat in Auxon, op 6 km van onze slaapplek. Da’s een uur, iets meer in heuvelachtig terrein, en we kunnen beiden wel een uur zonder ontbijt. In Auxon hebben we 4 pain au cholocat (Mathieu vindt dat snoepjes) en een baguette gehaald en de pain au chocolatu op het plein voor de kerk opgepeuzeld. De baguette ging als reserve mee. Omdat de tocht over de GR gisteren zo slechts was verlopen hebben we nu definitief besloten geen poging meer te wagen om die zandpaden nog te lopen. We kijken elke keer wel welke alternatieve route we kiezen; veelal zal die een paar kilometer langer zijn, maar dat nemen we maar voor lief.

image

De stadspoort van Ervy le Chatel

Vandaag ging het erg goed in de morgen; lekkere asfaltwegen, niet druk, zodat we god konden opschieten. Om 11.30 waren we nog maar 12 km van onze doelstelling verwijderd: Flogny la Chappelle. We moesten boodschappen doen in Ervy le Chatel bij de Atac omdat onzeker was of de winkel in Flogny – een uitgeklede Vival – wel open zou zijn op zaterdagmiddag. De temperatuur was inmiddels gestegen tot boven de 30 gr en in de volle zo’n was het niet meer uit te houden. We besloten om in Ervy le Chatel een uitgebreide rustpauze te nemen op een terras.

Toen we na een uur onze Wheelie weer omspanden, wensde de barkeeper ons veel succes met de mededeling dat de weg richting Flogny na 6 km erg schaduwrijk zou worden. Dat klopte; wat hij er niet bij zei was dat ook de heuveltjes wat groter werden, zodat de schaduw de inspanning om naar boven te komen ietwat compenseerde.

Uiteindelijk waren we iets over vieren in Flogny. Bij de lokale kroeg hebben we ons op het terras genesteld, een Orangina voor Mathieu en een Pression Demi voor mij besteld. Tevens de barkeeper gevraagd of hij even de burgemeester wilde bellen voor de sleutel van het pelgrimshuis, de kleedkamer van de plaatselijke voetbalclub. Dat was geen probleem, alleen de burgemeester moest nog van het veld komen en dat duurde een half uur. Nou, die tijd slaan wij wel kapot op een terras! En inderdaad, na een half uur komt de Maire himself ons de sleutel van het kleedlokaal van de plaatselijke voetbalclub brengen. Inspectie aldaar leerde ons dat die volledig uitgerust was: kleedlokaal, douches, wc, keuken, koelkast en zelfs een wasmachine. Die laatste hebben we niet gebruikt. We hebben een dak boven ons hoofd, hoeven geen tent op te zetten en morgen staan we fris en monter weer op.

image

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dag 24: Dapper voort

  1. Janny zegt:

    Dapper zijn jullie zeker! Petje af!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s