Dag 37: Een onverwacht kasteel

4 september 2015
Ste. Fauste – Mers sur Indre
28,7 km, 6 uur 10 minuten
totaal: 936,8 km
19 °C lbewolkt

Je hebt van die dagen dat de ontmoetingen met mensen een lange schakel vormen van niet aflatende indrukken en er zijn ook dagen dat je je alleen op de wereld waant. Vandaag was zo’n dag. We begonnen nog voor achten monter aan onze etappe van vandaag; de weg was recht, vlak, als een streep in het landschap en in de opgaande zon konden we onszelf, nou ja onze schaduw, eens mooi op de gevoelige plaat vastleggen.

imageOmdat we van de officiële route afweken, kwamen we ook geen ander pelgrims tegen en de omwonenden, zo’n maximaal 5 per kilometer (want dit deel van Frankrijk is me toch dun bevolkt) vinden het maar raar dat hier pelgrims lopen. Kort en goed, het schoot lekker op, geen onderhoudende praatjes onderweg en we hoefden geen vragen te beantwoorden. Maar saai …..!

imageOp iets meer dan 3 km voor onze eindbestemming, Mers sur Indre, maakt de weg een bocht en zie je ineens, midden in een klein dalletje, een prachtig kasteel staan. Geheel onverwacht, zo’n juweeltje. ’t Is natuurlijk geen Chambord, maar toch… We konden helaas geen foto maken van het complete kasteel, omdat we niet dichtbij genoeg konden komen.

image

De rivier de Indre, vlakbij Mers sur Indre, waar het departement zijn naam aan dankt

Om iets over tweeën kwamen we op onze eindbestemming aan en hebben we ons kwartier gemaakt. Morgen naar Gargilesse, een tochtje van zo’n 34 km.

image

Alleen onderweg, alleen op de camping!

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s