Dag 43: Route Barree

10 september 2015
Rázes – Limoges
25,7 km, 5 uur 25 minuten
totaal: 1098,2 km
26 °C zonnig

Onze gastheer van vannacht kwam vanmorgen vroeg rond 8 uur even informeren of we prettig geslapen hadden, of we nog iets nodig hadden en wenste ons vervolgens een goed reis. We hebben besloten om zijn advies op te volgen om de route te kiezen onmiddellijk omhoog; je kunt wel een andere, langere route kiezen met minder stijging, maar je komt toch op hetzelfde punt uit. Dus begonnen we om iets over achten aan weer de klim omhoog naar Rázes, zo’n kilometer lang en bijna 80 meter omhoog.

imageDaarna werd het voor Franse begrippen tamelijk plat; wij zouden zeggen dat je in Zuid-Limburg aan het lopen bent, maar dat terzijde. Het ging inderdaad daarna als van een leien dakje. Na anderhalf uur bijna 8 km op de teller en rond de middag moesten we nog slechts 7 km. Helaas begon daar een klein beetje de miserie; onze weg was wegens bouwwerkzaamheden van een viaduct afgesloten en dus moesten we omlopen. Dat omlopende betekende omhoog naar La Haute Mazelle (en dat heet niet voor niets zo) en dan weer omlaag om op onze oorspronkelijke route te belanden. Ach een kniesoor die daar op let!

image

In de verte ligt Limoges

Uiteindelijk kwamen we om 2 uur ’s middags bij de camping aan, maar we besloten om eerst boodschappen bij LeClerc te doen. Ik kan je vertellen, een winkel: zo’n 3 ha verkoopoppervlak en je kunt er werkelijk alles krijgen. Natuurlijk wist ik dat al, maar ik heb hem zelden zo groot gezien.

Tegen drieën waren we op de camping waar we door een allervriendelijkste receptionist werden geholpen; hij liet later zelfs tuinstoelen brengen toen ik hem daarom vroeg. Gentile!

imageMorgen een rustdag om de was te doen en dan verder naar Aix-en-Vienne.

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

3 reacties op Dag 43: Route Barree

  1. Richard & Zinnia zegt:

    geniet maar even lekker rustig van de omgeving op jullie welverdiende rustdag!

    Like

  2. Janny zegt:

    Geniet van jullie rustdag! De wasmachine doet de was wel 😉 Liefs

    Like

  3. Maria zegt:

    Roland.
    Jullie tentjes staan weer op een mooie plek en voor morgen een fijne was- en rustdag toegewenst.
    Verder een goed vervolg van de reis en groetjes van ons allemaal.
    Maria.

    Like

Plaats een reactie