Dag 30: een Duitse Pelgrima op onze weg

28 augustus 2015
Breves – Varzy
24,5 km, 6 uur 10 minuten
totaal:746,1 km
25 °C zwaarbewolkt

imageVanmorgen waren we al vroeg op en om iets over 8 uur gingen we op weg. We hebben geprobeerd om de route alleen over asfaltwegen te lopen maar dat was eigenlijk ondoenlijk. Daarvoor waren de geografische verbindingen te dun gezaaid; we wisten bij voorbaat dat er weer een moeilijk stuk van zo’n 2 km over diepe sporen zouden komen. En zo was het ook; maar een gewaarschuwd man telt voor twee en in ons geval dus voor 4!

imageMidden in het bos, tussen half afgezaagde bomen, diepe sporen in het pad en ontzettend veel afgewaaide takken hebben we na een wandeling van 2 uur, waarbij we bijna 9 km hebben afgelegd een welverdiende rustpauze genomen en onszelf getrakteerd op koffie, pain au chocolat en baguette met smeerkaas. Je kunt het slechter treffen!

Nadat we het bos uitkwamen wisten we dat voortaan alleen nog via de harde weg naar Varzy zouden lopen, en dat was voor ons beiden een hele opluchting. Nog 14 km te gaan.

image

De pelgrima uit Trier

Op een gegeven moment zagen we in de verte voor ons nog iemand lopen. In eerste instantie konden we de loper niet goed onderscheiden, de afstand was nog te groot, maar gaandeweg kwamen wij dichterbij en hadden we het vermoeden met nog een pelgrim te maken te hebben. Zo’n 7 km verder (inhalen gaat niet zo snel als je te voet bent) haalden we haar bij; het bleek een 66-jarige Duitse vrouw te zijn uit de omgeving van Trier, die in etappes naar Santiago liep. Ze was deze keer begonnen in Champlemy. We zijn gezamenlijk verder gelopen tot in Varzy, ondertussen ervaringen uitwisselend en leuke anekdotes aan elkaar overbrengend. Erg leuk. Wij waren voor haar de eerste medepelgrims op haar tocht.

image

Ze zijn er nog, als je maar goed zoekt!

In Varzy hebben we op een terras een drankje genuttigd en werden daarbij aangesproken door een Nederlands stel die het zeer bijzonder vonden om landgenoten te voet tegen te komen. Na de noodzakelijke boodschappen hebben we ons uiteindelijk naar de camping begeven, zo’n 2 km buiten Varzy. Daar ontmoetten we Erik en Willemiek Hoeks, een echtpaar uit Boxmeer, waar we heel gezellig een paar uur mee aan tafel hebben gekeuveld. Alle noden en wensen van pelgrims kwamen daarbij aan bod; zo ook het feit dat je als voetganger in een supermarkt geen rol toiletpapier kunt kopen. Alleen in verpakkingen van minimaal 8 rollen! Wat moet ik daarmee? Ik heb er maar 1 per 5 weken nodig! Erik en Willemijn waren zo vriendelijk om ons beiden een rol mee te geven. Als dank voor de gezellige tijd, de nodige consumpties en de rollen toiletpapier, hebben we beloofd VOO hen in Santiago een kaarsje op te steken.

Uiteindelijk was her voor mij bijna 10 uur voordat ik kon gaan slapen.

 image

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dag 30: een Duitse Pelgrima op onze weg

  1. susan zegt:

    dagelijks een mooi en soms spannend verhaaltje, ik kijk er inmiddels al naar uit 🙂 Leuk voor jullie dat er af en toe mensen op jullie pad komen om een praatje enz… mee te maken en wc papier in ontvangst te mogen nemen 🙂 succes verder!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s