Dag 10: Voie Verte Trans-Ardennes

2 augustus 2015
Givet – Fumay
28,6 km, 7 uur
totaal: 275,8 km
27 °C zonnig

Vandaag in eerste instantie in een iets andere vorm en zonder foto’s. Die zet ik er wel weer bij als de internet-verbinding wat beter is. We moeten het nu doen met de langzaamste vorm: GPRS. In de loop van de avond ging het beter en heb ik de blog aangepasten foto’s bij geplaatst.

Het opstaan wordt al routine, we hebben de wekker niet meer nodig en worden als vanzelf iets voor zessen wakker. Vanaf nu wordt het na het opstaan, wassen, aankleden en tent inpakken op route en onderweg bij een bakker brood kopen om daarna te ontbijten. Het franse stokbrood is na een dag alleen geschikt om mee te honkballen en dus moet je dat vers nuttigen. Op zich is dat geen probleem: de bakker in Givet had op zondagmorgen zijn deuren al om zes uur geopend en om kwart over zeven was het drukte van belang. Kom daar maar eens om in Nederland.

imageWe hebben daarna nog een uurtje doorgelopen en op een parkeerplaats ontbeten. De route ging verder de gehele dag over de Voie Verte de Trans-Ardennnes, een verhard pad langs de Maas voor fietsers en voetgangers. We hebben dan ook nauwelijks een auto gezien. Onderweg hebben we twee leuke ontmoetingen gehad. Een francaise die het geweldig vond dat wij deze voettocht maakten en toen we op haar vraag of we niet stiekem de trein namen, ontkennend antwoordden viel haar mond van verbazing open. Ze bood spontaan een slaapplek aan als we in de buurt kwamen. Nu woonde zij in Caen en dat is een beetje uit de richting.

imageIn Fumay, ons eindpunt voor vandaag, werden we aangesproken door een Nedelandse uit Baarle-Hertog,die op fietsvakantie was in de Ardennen. Tenslotte was er nog de camping-ambtenaar (het is een gemeenteljke camping); toen hij mijn naam zag zei hij dat er bij hem in de buurt ook een paar met die achternaam woonden. Hij kwam uit Lotharingen en woonde zo’n 40 km van St. Jean de Saverne, de vermoedelijke geboorteplaats van mijn stamvader. Je snapt het even duurde voordat ik de receptie van de camping weer uit was.

image

Zicht op Fumay, de bestemming van vandaag

image

onze slaapplaats

Morgen naar Rocroi, het begin van de Via Campaniensis.

Dit bericht werd geplaatst in Santiago de Compostella. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s